Άρθρα

Η Ι.Μ. Μαυροβουνίου ζητά από το λαό να δηλώσουν Ορθόδοξοι στην απογραφή

Έκκληση στον λαό του Μαυροβουνίου να μην φοβούνται να δηλώσουν κατά την διάρκεια της προσεχούς απογραφής του Μαυροβουνίου το θρήσκευμα τους, έκανε η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραλαθασσίας.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μητροπόλεως ζητά την προσοχή όλων, για την εκστρατεία που ίσως ξεκινήσει κατά της Εκκλησίας και της Μητρόπολης από τον Τύπο, σχετικά με τον αριθμό των εκκλησιών που ανήκουν σ' αυτή καθώς και του κτιρίου της Μητροπόλεως.

Επίσης, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου εξέφρασε για ακόμη μια φορά την έντονη δυσφορία της, για την έλλειψη νομοθεσίας για την Εκκλησιαστική περιουσία καθώς και για το νομικό καθεστώς των Εκκλησιών.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο ζήτησε από τις Αρχές του Μαυροβουνίου να μεριμνήσουν και για την αποκατάσταση δύο των κατεστραμμένων ιερών ναών (πριν 40 χρόνια).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κομμουνιστικές αρχές στη θέση που βρισκόταν η Εκκλησία έχτισαν ένα μεγαλοπρεπές μαυσωλείο, παραβιάζοντας την περιουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου.

Εμφανίσεις: 105489
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο info@romfea.gr
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!